הוא אחד הצמחים הנחקרים ביותר בעולם המדע.
הוא נמצא בשימוש אלפי שנים בעשרות רבות של מדינות ותרבויות.
במצרים העתיקה הוא זכה לכינויי "צמח חיי הנצח".
הוא הראה יעילות לא רק במחקרי מעבדה, אלא ממש בגוף האדם.
נמצא שהוא עוזר משמעותית לדלקות כרוניות במערכת העיכול (קרוהן וקוליטיס).
נמצא שהוא משפר את פעילות תאי ה – natural killer שאחראים על חיסול תאי סרטן.
הוא שיפר משמעותית את מצבם של חולי סכרת.
הוא שינה את חייהם של הסובלים מדלקות פרקים.
הוא תרם לרמת אנרגיה גבוהה, שיפר ספיגה של ויטמינים שונים.
וכל זה – רק רשימה חלקית של יתרונותיו!
אז מדוע האלוורה לא הפכה להיות חלק מהתזונה בכל בית בעולם?
כיצד יתכן שכל היתרונות האלה נשארו מתחת לרדאר?
הוא נחשב כצמח מרפא, אבל האמת היא שהוא עלה ירוק שכדאי מאוד לאכול כחלק משגרה של תזונה בריאה.
העלים של האלוורה הם עלים בשרניים שניתן וכדאי מאוד להוסיף לתזונה היומיומית שלנו.
הם מכילים חומצות אמינו רבות, אנזימי עיכול, ויטמינים בכמות רבה, מינרלים חיוניים, נוגדי חימצון, חומרים אנטי פטרייתים (למשל קוטלי קנדידה), חומרים אנטי-ויראליים, נוגדי דלקת חזקים, פוליסכרידים בעלי תכונות לאיזון וחיזוק מערכת החיסון ועוד ועוד.
העדויות להשפעתו המטיבה הן עצומות וגם המחקרים המדעיים מצאו יתרונות גדולים והשפעה מטיבה על מספר רב של מערכות בגוף.
מה גילה המדע על הצמח המופלא הזה?
שתיה יומית של ג'ל אלוורה העלתה את רמת נוגדי החימצון הכללית – total antioxidant capacity – בדם באופן משמעותי וזאת ללא כל תופעות לוואי [1].
שתיה של ג'ל אלוורה שיפרה משמעותית את הזמינות הביולוגית (כלומר, שיפרה את הספיגה) של ויטמין C וויטמין B12. היא גם העלתה משמעותית את היכולת של הדם לנטרל רדיקלים חופשייים [5].
במחקר מסוג מטא-אנליזה (מחקר שמסכם עשרות מחקרים שבדקו את אותו הנושא) מ – 2016 נמצא שצריכה של ג'ל אלוורה הביאה לאיזון טוב יותר של רמות הסוכר, הפחתה ברמת הטרי-גליצרידים, הפחתה ברמת הכולסטרול הרע (LDL) ועליה ברמת הכולסטרול הטוב (HDL) [6].
המחקר הזה [7], גם הוא מסוג מטא-אנליזה, הראה שהאלוורה יודעת לא רק להאט את ספיגת הסוכר אחרי הארוחה, אלא גם להביא לירידה משמעותית ברמת הסוכר בצום בקרב חולי סכרת – ירידה של כ – 46 מ"ג/ד"ל, וכן לירידה משמעותית ברמת הסוכר הממוצעת במשך שלושה חודשים (רמת ה- HbA1c).
לאלוורה יש יכולת מופלאה לשקם רקמות.
במחקר מ – 2016 על חולדות נמצא שאלוורה הפחיתה משמעותית את הנזק העצבי שנגרם בעקבות פציעה בחוט השדרה [8].
במחקר נוסף על בעלי חיים נמצא שאלוורה הגנה על תאי הכליה בעקבות מתן תרופה רעילה לכליות [9].
האלוורה נמצאה כמפחיתה משמעותית דלקות ואפטות בפה בחולי סרטן שקיבלו טיפול כימותרפי (אחת מתופעות הלוואי של מרבית הכימותרפיות הינה דלקות ואפטות בפה).
האלוורה הפחיתה כאב ושיפרה את שביעות הרצון של חולים אלו [10].
חומרים חדשים שנמצאים באלוורה מתגלים כל הזמן.
רק ב – 1996 התגלתה מולקולה חדשה בעלת תכונות נוגדות דלקת, בצמח האלוורה [11].
אלוורה מנעה נזק ל – DNA בעקבות חשיפה לחומרים רעילים הידועים כגורמי נזק ל – DNA [12].
ג'ל אלוורה נמצא במחקר מבוקר כמשפר משמעותית את מצבם של הסובלים מפסוריאזיס [13].
מחקר ראשוני מ – 2015 מצא שג'ל אלוורה הועיל משמעותית לאנשים עם מעי רגיז – IBS [14].
מחקר מבוקר פלסבו על חולי קוליטיס (מחלת מעיים דלקתית אוטואימונית), הראה יעילות מרשימה בהשוואה לפלסבו. שליש מהחולים הגיעו להפוגה מלאה בזכות ג'ל האלוורה [15].
אלוורה הביאה לנסיגה משמעותית בגידולים מסוג סרקומה (גידולים אלימים מאוד) בעכברים [16].
במחקר על בני אדם, ג'ל אלוורה שיפר משמעותית תפקוד תאי NK – natural killers, תאים שאחראים על חיסול תאי סרטן [17].
במודל טרשת נפוצה על עכברים, אלוורה בלמה את ההחמרה במחלה [18].
במחקר נוסף על עכברים, אלוורה שיפרה זיכרון והפחיתה תסמיני דכאון [19].
מחקר מ – 2015 מצא שלאלוורה יש תכונות פרה-ביוטיות.
כלומר, היא עוזרת לשגשוג והתרבות של החיידקים הטובים, החיידקים הפרו-ביוטיים [20].
מחקר מ – 2017 על חולים במחלה כרונית בשם: Oral submucous fibrosis, מצא שג'ל אלוורה שיפר מאוד את מצבם של החולים וללא כל תופעות [21].
מחקר מ – 2015 על אנשים הסובלים מצרבות וריפולוקס מצא שאלוורה שיפרה מאוד את תדירות אירועי הצרבת, ללא תופעות לוואי כלשהן [22].
מחקר מ – 2014 מצא ששטיפות פה עם משקה אלוורה הפחיתו משמעותית את היווצרות הפלאק על השיניים (הצטברות פלאק מהווה כר גידול לחיידקים שעלולים לגרום לעששת ודלקות חניכיים) [23].
מחקר נוסף מ – 2013 על אנשים עם תסמונת מטבולית (מצב טרום סכרתי), מצא שג'ל אלוורה הפחית רמות כולסטרול רע, סוכר בצום ואינסולין וכך מסייע למנוע סכרת [24].
במחקר מ – 2006 נמצא שג'ל האלוורה יוצר השפעה מיטבית על הרכב השתן.
השפעה זו ידועה כמקטינה את הסיכון להיווצרות אבנים בכליות [25].
מחקר מ – 2005 מצא שאלוורה שיפרה משמעותית את הספיגה של ויטמין C ושל ויטמין E.
זהו הצמח היחיד שהתגלה עד היום שמשפר ספיגה לשני ויטמינים אלו בו זמנית (ויטמין C הינו מסיס מים וויטמין E הינו מסיס שומן כך שממש לא טריוויאלי שיש חומר שמשפר ספיגה של שנים יחד!) [26].
המחקר הזה [27] לקח חולי סרטן בשלבים מתקדמים ,שלאור מצבם הוחלט לוותר על טיפול קונבנציונלי.
חצי מהם קיבלו מלטונין והחצי השני קיבלו מלטונין + ג'ל אלוורה.
הקבוצה שקיבלה גם ג'ל אלוורה הראתה יציבות במחלה (לעומת החמרה) והישרדות טובה יותר לעומת הקבוצה שקיבלה רק מלטונין.
כלומר לאלוורה יש תכונות אנטי-סרטניות במחקר על בני אדם ולא רק בצלחות מעבדה.
אז איך, לאור כל המחקרים הרבים והתוצאות המרשימות שהתגלו בהן, הצמח הזה עדיין לא מצא את מקומו בכל בית?
התשובה היא שבמחקרים שנעשו על משקאות אלוורה, תוספי אלוורה וכדומה וכן מדיווחים של משתמשים רבים, נמצא ששימוש ממושך גרם להקאות, שלשולים, כאבי בטן, נזק בלתי הפיך למערכת העיכול, דלקת חריפה של הכבד, חסר באשלגן, שלשול דמי, בעיות ספיגה קשות, חולשת שרירים, בעיות בתפקוד בלוטת התריס ואף סיכון מוגבר לסרטן המעי הגס [4, 3, 2].
אז מה ההסבר לפרדוקס הזה?
נסביר את הפרדוקס: מצד אחד הצמח נמצא בשימוש אלפי שנים עם תיעוד רב על תועלות רפואיות, כולל עשרות רבות של מחקרים ומהצד השני מחקרים ודיווחים רבים על נזקים קשים שנגרמו משימוש קבוע במוצרי אלוורה (בבליעה).
התשובה היא שכל המחקרים שמצאו תופעות לוואי ונזקים שנגרמו מצריכת אלוורה, היו על משקאות ותוספים שהופקו מצמח האלוורה השלם (whole leaf extract).
מסתבר שהקליפה של צמח האלוורה מכילה חומר בעייתי מאוד.
החומר הזה – aloine, הינו חומר משלשל והוא זה שכנראה גרם לכל הנזקים שנצפו בעקבות צריכת מוצרי אלוורה.
כל המחקרים שנעשו על החלק הפנימי של העלה (inner leaf juice) בלבד, החלק הבשרני במרקם של ג'לי, ללא הקליפה, לא מצאו שום תופעת לוואי!
המחקרים שנעשו על מוצרי אלוורה שכללו את כל העלה, כולל קליפתו, הוציאו שם רע לאלוורה ולא בצדק.
להפיק מוצרי אלוורה מהחלק הפנימי של העלה – זהו תהליך יקר.
צריך באופן ידני להוציא את החלק הפנימי של העלה וממנו להפיק את המוצר.
כמעט כל היצרנים של מוצרי אלוורה ובוודאי שכל היצרנים הגדולים של מוצרי אלוורה לא עושים זאת.
אז איך הם מייצרים ג'ל אלוורה? איך צריך לייצר אלוורה לשימוש בריא?
הם מפיקים את המוצר מהעלה השלם ואז באמצעים כימיים מנטרלים את ה – aloine (תהליך הנקרא בתעשיית האלוורה whole leaf decolorized gel).
במחקרים בודדים שבדקו זאת נמצא שג'ל אלוורה שהופק ידנית שיפר הרבה יותר ספיגה של ויטמינים לעומת ג'ל אלוורה שהופק על ידי התהליך הכימי של ה – decolorization.
תהליך ההפקה של ג'ל אלוורה כולל גם פסטור.
פסטור הורס חלק משמעותי מאלפי החומרים הפעילים שיש באלוורה.
יש לציין שכל המחקרים שהבאנו כאן היו על משקאות/ג'ל אלוורה שעברו פסטור.
סביר להניח שהתוצאות של צריכת ג'ל אלוורה לא מפוסטר יהיו הרבה יותר טובות ודרמטיות ממה שהתגלה עד כה למדע (וגם מה שהתגלה עד כה מרשים למדי).
שוק תוספי התזונה מוצף במשקאות אלוורה, ג'ל אלוורה לשתיה וכדומה.
הבעיה היא שכל המוצרים הללו, שנמכרים על המדפים עברו פסטור, במקרה טוב.
חלקם הגדול מופק מאבקת אלוורה שגם היא מכילה רק חלק קטן מהמגוון העצום של מולקולות שיש בעלי האלוורה.
לאור כל המחקרים על התועלות הרבות של צריכת אלוורה קבועה ועל העדר כל תופעות לוואי (בצריכת החלק הפנימי בלבד) החלטתי לחפש מקור איכותי לאלוורה, הן לשימוש אישי ומשפחתי והן עבור מטופלי.
המחקרים שכנעו אותי שכדאי לכל אחד לצרוך אלוורה.
צמח עשיר בכל כך הרבה מרכיבים מועילים, במיוחד בעולם רווי רעלים וסטרס כמו העולם שלנו, נראה לי דבר מתבקש.
לא רציתי לצרוך משקה אלוורה שנמכר בחנויות – רובם ככולם מופקים מעלה שלם ובתהליך כימי מנטרלים את ה – aloine, הם גם עוברים פסטור שללא ספק פוגע ביעילות ובאיכות של האלוורה וגם מכילים לרוב חומרים נוספים – משמרים, מסמיכים וכו' שאנו לא מעוניינים בהם, אז יצאתי לחפש משהו אחר.
והאמת שלא הייתי צריך לחפש.
האלוורה הטבעית מצאה אותי.
סטודנט שלי, נפתלי, מהמחזור הרביעי של לימודי הרפואה התזונתית, איש הייטק בעברו, ניגש אלי לאחר אחת ההרצאות במהלך הלימודים וסיפר לי שהוא מגדל אלוורה ומפיק מזה ג'ל טבעי לצריכה.
לאחר חקירה יסודית התברר לי שנפתלי מפיק ג'ל אך ורק מהחלק הפנימי של העלים ובצורה ידנית מסיר את הקליפה הבעייתית.
לאחר הפרדת החלק הפנימי מהקליפה, נפתלי מקפיא את ג'ל האלוורה לקוביות קרח, ללא כל תוספת של חומרים משמרים/מייצבים/מגבשים/מסמיכים וכדומה.
למותר לציין שנפתלי מגדל את האלוורה בשיטה אורגנית, ללא כל שימוש בחומרי הדברה (הוא מבוקר על ידי אגריאור, אחת מחברות הפיקוח על חקלאים אורגניים).
שדות האלוורה של נפתלי נמצאים בדרום, באיזור מרוחק מכל איזור תעשייה או איזור עירוני צפוף כך שגם איכות האוויר במקום מעולה.
התוצאה היא ג'ל אלוורה קפוא, אורגני, לא מפוסטר וללא כל תוספות.
ועוד כזה שגדל בישראל ולא עובר יבוא (שכולל לא פעם הקרנות).
אבל זו רק הקדמה לדבר הבא:
נפתלי לא מרסק את ג'ל האלוורה בבלנדר אלא משתמש במכונות מיצים שפועלות על טכנולוגיה של סחיטה איטית!
המשמעות היא ג'ל אלוורה שמופק בכבישה קרה, בניגוד לכל מוצרי האלוורה האחרים שמרוסקים בבלנדרים במהירות גבוהה, שיוצרים חיכוך וחום רב שמחמצנים חלק ניכר מנוגדי החימצון של האלוורה (ראו ערך: ההבדל בין שימוש בבלנדר רגיל לשימוש בבלנדר ואקום).
לא יכולתי לבקש יותר מזה. ג'ל האלוורה המושלם.
נפתלי שולח בקירור את קוביות האלוורה שלו ישירות לבתי הלקוחות.
החלטתי לעזור לנפתלי לקדם את המוצר המדהים שהוא מייצר – ג'ל האלוורה הטוב ביותר שנתקלתי בו אי פעם.
אני כמעט לא מקדם מוצרי מזון או תוספי תזונה, אלא רק כאשר אני נתקל במשהו פורץ דרך, בעל תרומה משמעותית לבריאות.
זה בהחלט המקרה של ג'ל האלוורה של נפתלי.
אין לי ספק שהוא יתרום משמעותית לבריאותכם.
אתם לא צריכים להאמין לי או למחקרים הרבים שמצאו תועלות לצמח המופלא הזה.
נסו ותרגישו זאת על בשרכם.
כמעט כל מי שהתחיל לצרוך את ג'ל האלוורה הטבעי הזה, דיווח על שיפור בתפקוד מערכת העיכול, איזון רמות סוכר, רמות אנרגיה גבוהות יותר במהלך היום, שיפור בכאבי פרקים, יציאות רכות יותר, הטבה משמעותית במקרים של דלקות מעי כרוניות, צרבות, טחורים ועוד ועוד.
המינון המומלץ לאדם מבוגר הוא כ – 4 קוביות של אלוורה ביום.
אני אישית שם אותם בשייק הירוק שלי, אבל ניתן כמובן להמיס אותן במים ולשתות.
במקרי מחלה שונים, ניתן לצרוך מינון כפול. אין מינון יתר.
האלוורה היא עלה ירוק שניתן לאכול ללא חשש, בדיוק כמו שניתן לאכול חסה ללא חשש וללא הגבלה.
אני חושב שבעולם כמו שלנו, כדאי להוסיף צריכה של אלוורה איכותי לשגרת החיים ואין לי ספק שג'ל האלוורה הזה, הוא מוצר האלוורה האיכותי והטבעי ביותר שניתן להשיג בארץ ואולי בעולם.
אין לי ספק שהוא ישפר את בריאותכם בצורה משמעותית, ולאור המחקרים המדעיים שנעשו עליו (והבאנו אותם כאן במאמר זה), הוא גם יקטין סיכון למגוון רב של מחלות, החל מצרבות, סכרת, עודף שומנים בדם, מחלות לב, יתר לחץ דם וכלה בהפחתת הסיכון למחלות ממאירות.
הוא ישפר את הספיגה של ויטמינים ומינרלים ממערכת העיכול שלכם וכך יתרום לכמעט כל תהליך שמתרחש בגוף.
האם יש אנשים שצריכים להיזהר משימוש בג'ל אלוורה?
כן.
חולי סכרת שצורכים תרופות להורדת רמת הסוכר, שמתחילים לצרוך את הג'ל, צריכים לבצע בדיקות סוכר בתדירות גבוהה יותר מהרגיל.
האלוורה כל כך יעילה בהורדת רמת הסוכר, שסביר להניח שתוך 1-2 שבועות, חולי סכרת יצטרכו להוריד את מינון התרופות שהם לוקחים לאיזון הסוכר.
בקיצור, המוצר מומלץ מאוד לחולי סכרת ככלי נוסף להורדת רמת הסוכר, אך יש לבצע ניטור צמוד יותר של הסוכר בדם.
זהירות נדרשת גם מאנשים שצורכים את התרופה קומדין (תרופה חזקה לדילול דם).
אסור להם לצרוך אלוורה, אלא אם כן הם מבצעים התאמה למינון הקומדין שלהם ביחד עם הרופא המטפל ובמשך מספר שבועות.
האלוורה הוא עלה ירוק ולכן בעייתי לאנשים שלוקחים קומדין (כמו כל שאר העלים הירוקים שאסורים עליהם בצריכה חופשית).
המוצר של נפתלי אולי לא זול בהשוואה למוצרי אלוורה אחרים שנמכרים על המדפים, אבל האיכות שלו היא לעין ערוך, ממש לא ברת השוואה – הסרה ידנית של הקליפה לעומת טחינת עלה שלם וניטרול כימי של האלואין, מוצר לא מפוסטר לעומת מוצרים שכולם עוברים פסטור, מוצר שמגודל ללא כל שימוש בחומרי הדברה ובעל תו תקן אורגני לעומת מוצרים ללא תו תקן כזה, מוצר ללא כל תוספות, מייצבים או מגבשים לעומת מוצרים שמכילים מרכיבים נוספים, מוצר שמופק בכבישה קרה לעומת מוצרים שמופקים באמצעות בלנדרים מהירים היוצרים חיכוך וחום, מוצר שמגודל ומיוצר בישראל מתחילתו ועד סופו, לעומת מוצרים מיובאים.
כאשר אנשים חולים, הם מוכנים להשקיע כל סכום כדי להבריא, אבל החוכמה היא לא לחכות למחלה, אלא להשקיע במזון או מוצרים מקדמי בריאות, כאשר אתם בריאים, על מנת להקטין את הסיכון למחלות.
ג'ל האלוורה שמופק כפי שתואר לעיל הינו מוצר האלוורה האיכותי ביותר שנתקלתי בו אי פעם, לא רק בארץ, אלא גם בעולם. בהחלט שווה את ההשקעה.
לבריאות!
שלגם,
גיל יוסף שחר MD
לתשומת לבכם!
- ניתן לרכוש את המוצר באתר של נפתלי או ישירות בטלפון מס' 053-923-7379
- בקישור הזה תוכלו למצוא את דף התשובות לשאלות נפוצות בנוגע לאלוורה – מינון, איך לצרוך ועוד ועוד.
- גילוי נאות:
התוודעתי לאלוורה של נפתלי, כאשר הוא היה סטודנט שלי בלימודי הרפואה התזונתית.
כיום אני משמש גם כיועץ המדעי של החברה שלו ומקבל על כך תשלום.
אבל חשוב לי להדגיש שאני ממליץ על האלוורה שלו, לא כי אני מקבל על כך תשלום, אלא בגלל שזהו מוצר האלוורה האיכותי ביותר שנתקלתי בו, הסכמתי לשמש כיועץ מדעי של החברה ולהמליץ על המוצר.