כולנו מאחסנים מזון במקרר. זה יכול להיות ממרח פסטו שהכנו, חומוס ביתי, ירקות מאודים, מרקים, תבשילים כאלו ואחרים, פשטידות, גבינות טבעוניות ועוד ועוד.
אנחנו גם שומרים ירקות טריים, עלים ירוקים ונבטים ירוקים במקרר.
כל מזון, פרי, ירק, אגוז, קטניה וכו' – ברגע שהוא נחתך ונחשף לאוויר, מתחיל תהליך של חמצון שבו המזון מאבד חלק משמעותי מהויטמינים ונוגדי החימצון שנמצאים בו.
כולנו גם יודעים איך נראים ירקות או עלים ירוקים מספר ימים או שבוע לאחר שהם שוהים במקרר.
הם לא רק נראים ישנים ומקומטים, הם באמת הרבה פחות בריאים.
הם איבדו חלק ניכר מתכולת הויטמינים ונוגדי החימצון שלהם.
בעולם אידאלי, היינו קוטפים בכל בוקר את הפירות, הירקות והעלים שאנחנו מתכוונים לצרוך בכל יום, היינו מבשלים בכל יום את המזון לאותו היום בלבד, וכך מקבלים מזון חי ועשיר בויטמינים ונוגדי חימצון.
לצערנו, זו לא המציאות שלנו. אנחנו קונים ירקות לרוב פעם עד פעמיים בשבוע (וגם הם מגיעים לחנות 2 – 3 ימים לאחר הקטיף), מבשלים סירים גדולים שאמורים להחזיק למספר ימים ומכינים ממרחים ביתיים לכמה ימים.
הפתרון הטוב ביותר למציאות כזו, היא לאחסן את המזון שלנו, הן הירקות והעלים החיים והן המזון המבושל או הממרחים הביתיים שהכנו, בכלים שאפשר ליצור בהם ואקום איכותי.
משמעות הואקום היא שאין חמצן או אוויר בכלי.
בתנאים כאלו, חיידקים ופטריות שגורמים לריקבון של המזון, אינם יכולים לשרוד ותהליך החמצון מואט בצורה משמעותית, ללא חמצן, עד כדי עצירה מוחלטת. (תזכרו מה קורה לתפוח שחותכים אותו ומשאירים אותו על השיש… ללא חמצן – התהליך הזה לא יקרה).
התוצאה היא שהמזון נשמר לתקופה ארוכה, כאשר הוא שומר על מרקמו, טעמו והכי חשוב – על הערכים התזונתיים שלו.
כלי איחסון עם ואקום כבר קיימים שנים רבות, אבל נמנעתי מלהמליץ עליהם, מכיוון שעד היום, כולם היו עשויים מפלסטיק או פולימר סינטטי כלשהו.
קיימת זליגה של מולקולות רעילות מכלי פלסטיק אל המזון.
נתון זה נבדק ונמצא במספר מחקרים שנעשו על הנושא.
חשיפה ארוכת טווח לרעלים אלו, מסוכנת וגורמת להפרעה הורמונלית, שלה השלכות רבות על הבריאות, כולל עליה בסיכון למחלות ממאירות.
על הכלים החדשים, שעשויים מחומר דמוי פלסטיק, פולימר כזה או אחר, אין מספיק מידע בנוגע לזליגה מהם והגישה הנכונה כלפיהם היא "כבדהו וחשדהו"… כלים אלו שעשויים מפלסטיק כזה או אחר צריכים להוכיח את חפותם לפני שנשתמש בהם.
סוג המזון והטמפ' שלו משפיעים על הזליגה מקופסאות הפלסטיק.
מזון המכיל שומן, יעודד נדידה רבה יותר של מרכיבים מקופסאת הפלסטיק.
במחקר בגרמניה התברר שאפילו מבקבוקי מים מינרלים יש נדידה של פלסטיק אל המים עצמם.
כעת, יש בישראל כלים שמאפשרים יצירת ואקום חזק ואיכותי והם עשויים מזכוכית.
זכוכית היא החומר הכי בטוח למגע עם מזון. בוודאי כאשר מדובר במזון קר.
אין מחקרים שתיעדו זליגה של חומרים רעילים מכלי איחסון מזכוכית.
שימו לב!
אני ממליץ להימנע מכלים עם נעילת ואקום שעשויים מפלסטיק.
עליהם אני ממש לא ממליץ.
בסבירות גבוהה מאוד יש זליגה של חומרים רעילים מכלים אלו, כמו מיכל פלסטיק או פולימר סינטטי.
שימו לב שאתם קונים את הכלים מזכוכית.
כלי איחסון מזכוכית, עם נעילת ואקום, יאפשרו לכם גמישות גדולה יותר בכל הקשור להכנת מזון טבעי וביתי.
אם בעבר, חומוס ביתי היה מחזיק לכם שלושה ימים בממוצע, באיחסון בואקום הוא יכול להישמר במקרר גם עשרה ימים וטעמו ומרקמו, לאחר תקופה זו, יהיו כמעט כאילו הכנתם אותו היום.
החלטתם לאכול רק חצי אבוקדו (למה?) או שהכנתם ממרח אבוקדו ולא סיימתם לאכול אותו? עם הכלים האלו תוכלו לשמור את האבוקדו הפתוח או ממרח האבוקדו לכמה ימים תוך כדי האטה משמעותית באיבוד ערכו התזונתי.
כלי איחסון עם נעילת ואקום מאפשרים לעשות משהו שעד היום לא המלצתי עליו.
מטופלים רבים שאלו אותי האם אפשר להכין את הסלט/שייק ירוק/מיץ ירוק בערב ולקחת אותם למחרת בבוקר לעבודה, מכיוון שבבוקר אין להם זמן להכין ולאכול את הסלט/השייק הירוק או המיץ הירוק.
עד היום, התשובה שלי הייתה לא לעשות זאת, מכיוון שהסלט/השייק הירוק או מיץ הירקות הסחוט טרי, היו מאבדים חלק משמעותי מתכולת הויטמינים ונוגדי החימצון שלהם, עד למחרת בבוקר.
כעת, עם כלי איחסון עם נעילת ואקום (מזכוכית), אפשר להכין סלט/שייק ירוק/מיץ סחוט טרי ולאכול אותם מאוחר יותר בהמשך היום או אפילו למחרת.
אמנם – אידיאלי לאכול אותם מיד לאחר הכנתם, אבל אם אתם בצום מיצים ואין לכם זמן להכין מיצים 2 – 4 פעמים במהלך היום, אפשר בהחלט להכין כמות גדולה בבוקר, לאחסן אותה בכלי זכוכית עם איטום ואקום ולשתות את המיץ או לאכול את הסלט, במשך כל היום כולו.
רובנו גם לא קוטפים את הירקות או החסה מידי יום, אלא קונים פעם בשבוע או מקבלים משלוח מהחווה האורגנית פעם בשבוע.
אם נאחסן את העלים והירקות בקופסאות איטום ואקום מזכוכית, הם ישמרו לנו לכל השבוע כמעט באותה הטריות ותכולת נוגדי החימצון, כמעט כאילו הם נקטפו באותו היום.
הסלט מעלים אלו, יהיה בריא יותר ומזין יותר (וגם טעים יותר).
בקופסאות אלו ניתן לשמור עלים ירוקים כגון: חסה, רוקט ועוד, למשך שבועיים, כאשר הם שומרים על טריותם וערכם התזונתי בצורה הרבה יותר טובה מאשר איחסון רגיל במקרר.
גם אחרי שפותחים אבטיח גדול, אם לא מסיימים אותו תוך זמן קצר, הוא מתחיל להחמצן.
במקרה כזה, כאשר נשאר לכם חצי אבטיח, חתכו אותו לקוביות ואחסנו בקופסת הואקום.
גם לאחר כמה ימים, תוכלו לאכול ממנו ולהנות מכל הויטמינים ונוגדי החימצון.
הכלים הללו יאפשרו לכם ולבני משפחתכם, לאכול מזון עשיר בעשרות אחוזים בויטמינים ונוגדי חימצון, ללא כל מאמץ או שינוי הרגלי החיים.
אני חושב שהמחיר כעת וודאי שווה שבכל בית יהיו כלים אלו.
כלי האיחסון הללו יכולים להגדיל את כמות הויטמינים ונוגדי החימצון שאתם צורכים, בעשרות אחוזים וללא כל מאמץ.
אני לא מכיר עוד כלי או מוצר שיכול להשביח בקלות רבה כזו, בפשטות ובבטיחות את איכות התזונה שלכם, כמו כלים אלו.
הכלים האלו ללא ספק עושים מהפכה אמיתית במטבח ושדרוג משמעותי לאיכות החיים ולבריאות.
אז אם עד היום לא רכשתם את כלי האיחסון מזכוכית עם נעילת ואקום, כעת יש לכם אפשרויות שונות לעשות זאת וכבר להתחיל לקבל לגופכם עוד עשרות אחוזים של נוגדי חימצון, ללא כל מאמץ נוסף או שינוי גדול בהרגלי החיים.
כלי אחסון מזכוכית עם נעילת ואקום ניתן להשיג בחנות 'אופק חדש'.
לכם יש הנחה של 10% על כל המוצרים של 'אופק חדש' (כגון: בלנדרים, מסחטות מיצים, מיבשי מזון, מנבטות, סירים קרמיים ועוד ועוד כלים בריאים לבית ולמטבח הבריא), בעת רכישה באתר האינטרנט שלהם.
שימו לב! ההנחה היא ברכישה בחנות האינטרנטית של אופק חדש בלבד (לא בטלפון ולא בחנות הפיזית).
קוד קופון לקבלת ההנחה בעת הרכישה: rambam
שלכם,
גיל יוסף שחר MD