רעיון פשוט שהרבה אנשים לא חושבים עליו.
פשוט עד כדי כך שאי אפשר לקרוא לזה אפילו מתכון.
יתכן ואתם כבר עושים את זה בבית,
אבל רק מהסיכוי הקלוש שטרם חשבתם על כך – אני כותב על זה כאן.
הילדים שלי קוראים לסוכריות האלו – סוכריות תפוזים.
אז הנה הן הסוכריות הבריאות:
1. סוחטים מיץ תפוזים סחוט טרי.
2. ממלאים בתבניות סיליקון עם צורות של קוביות קטנות וכו' או בשקיות להכנת קוביות קרח ומכניסים למקפיא.
3. זהו. תוך שעתיים יש לכם סוכריות קרח בריאות, טבעיות וטעימות.
ילדים (ומבוגרים) מאוד אוהבים אותן.
מכניסים לפה ומוצצים, ממש כמו סוכריה.
ביום קיץ חם – זה ממש אתנחתא מרעננת.
זהירות – אפשר להתמכר לסוכריות התפוזים האלה!
כמה הערות חשובות מאוד ודגשים לפני שאתם נותנים את הסוכריות הללו לילדים שלכם:
- אפשר כמובן להכין זאת עם כל מיץ סחוט טרי שרוצים, כגון: מיץ תפוחים, מיץ ענבים וכו'. כתבנו תפוזים פשוט כי מסחטת פירות הדר יש לרוב בכל בית, אך מסחטת מיצים לפירות אחרים אין בכל הבתים.
- מומלץ כמובן לשלב את הילדים בסחיטת התפוזים ובהכנת סוכריות התפוזים.
- כדאי מאוד לשטוף היטב את קליפת התפוזים עם סקוטש וסבון. לא פעם יש על התפוזים יצורים קטנטנים מאוד שמתחבאים בקליפה המחוספסת. בעת הסחיטה הם עלולים להיכנס אל המיץ שלכם.
- במידה ומכינים מיץ סחוט טרי מפירות אחרים כגון, תפוחים, מומלץ להשתמש במכונת מיצים שעובדת בטכנולוגיה של סחיטה איטית. כך תקבלו מיץ עשיר הרבה יותר בנוגדי חימצון.
- כשמכינים, כדאי כבר להכין כמות רבה. אצלנו במשפחה נוהגים להכין כמה מאות סוכריות קרח כאלה (כ – 10-12 שקיות קוביות קרח) וכך יש לכם מלאי יפה לתקופת זמן מכובדת.
- הסוכריות האלו לא מושלמות מבחינה בריאותית. אני לא אוהב שהאוכל שלי נוגע בפלסטיק, גם אם זה מזון קר (זה כמובן הרבה פחות מזיק בהשוואה למצב של מזון רותח שבא במגע עם פלסטיק). אתם יכולים לקרוא כאן מדוע
יש גם שקיות להכנת קוביות קרח שרשום עליהן ללא BPA (בי-ספנול A), אבל זה עדיין לא אומר שהן לא מזיקות כלל.
גם החומרים האחרים בפלסטיק לא ממש טובים. השקיות מכילות חומרים ממשפחת הפתאלאטים. חומרים בעייתים מאוד.
יש גם שקיות קטנות להכנת שלגונים שרשום עליהן ללא BPA וגם ללא פתאלאטים. אבל האמת היא שאין לי מושג ממה הן עשויות. טרם הצלחתי להבין זאת.
אז אולי זה לא מאכל מושלם, אבל הוא וודאי טוב יותר מכל קרטיב תעשייתי שתקנו במכולת. - אפשר כמובן להכין סוכריות קרח גם משייק פירות, אבל אז צריך להכין אותו דליל יותר מכרגיל (אני אוהב להכין את השייק הירוק שלי סמיך מאוד, יחסית) וכך מקבלים לא רק את המיץ של הפירות, אלא ממש את הפרי שלהם עצמו.
משייק הפירות אנחנו בדרך כלל מכינים לילדים ממש קרטיבים, גדולים יותר מקובית קרח. יש תבניות מיוחדות (מסיליקון) להכנת שלגונים בייתיים.
אם יש לכם ילדים – חובה להכיר את המוצר הזה. - לסוכריות הללו יש חסרון אחד נוסף שכדאי להיות מודעים אליו – מיץ התפוזים הינו חומצי בחלל הפה ובמציצה של הרבה סוכריות כאלה, שבעצם חושפות את השיניים למיץ התפוזים החומצי למשך זמן ממושך, יש סכנה לנזק לשיניים ולעששת.
אז כמו בכל דבר, גם פה, למרות שאלו סוכריות מחומרי טבעיים בלבד, גם בהן ממש לא כדאי להפריז. מטעמי זהירות על השיניים, מומלץ לשמור את זה כצ'ופר לילדים ולא לאפשר אכילה ללא הגבלה. - מסיבה זו, רצוי להרגיל אות הילדים (ואת עצמכם) לשטוף את הפה עם מים בעלי PH גבוה (מים בסיסיים, ההיפך מחומציים) לאחר אכילת סוכריות אלו. אם אין לכם מכשיר שמייצר מים כאלה, הוסיפו חצי כפית סודה לשתיה לכוס מים וערבבו.
- אם אתם סכרתיים או טרום סכרתיים, מומלץ להימנע מסוכריות אלו וכן להימנע ממיצים גם אם הם מפרי סחוט טרי, שכן מיצי פירות מעלים רמות סוכר הרבה יותר מאשר אכילת הפרי השלם.
- אני אישית משתדל להפחית באכילת סוכריות התפוזים הללו (אבל גם אני אוכל מהן). הן בגלל שאני מעדיף תמיד פרי שלם ולא מיצי פירות והן בגלל האפקט הלא רצוי לשיניים.
מה שאני אוכל במקום, במיוחד בימים חמים – הן סוכריות האלוורה הלא מפוסטרת. בריאות במיטבה שגם מורגשת בגוף. מכניסים סוכריית אלוורה לפה, מוצצים ונהנים מקרירות ובריאות. הן לא פוגעות בשיניים ולאר מעלות רמות סוכר (למעשה הן מסייעות לאיזון רמות סוכר).
אבל אפשר להתנחם שזה וודאי עדיף לבריאות יותר מכל ממתק אחר שהם יאכלו!
אז זהו.
אם עדיין לא התנסתם בסוכריות הקרח הבריאות – זה הזמן.
תחילת הקיץ הוא סוף עונת התפוזים.
זה הזמן לקנות ארגז או שתיים של תפוזים, לסחוט מהם מיץ יחד עם הילדים ולהכין את סוכריות הקרח לימי הקיץ החמים.
הילדים שלי מאוד אוהבים אותן והן הפכו לאטרקציה גם בקרב החברים שלהם.
שלכם,
גיל יוסף שחר (MD)