גאים להציג

השמן מספר 1 לעיכוב הזדקנות עור הפנים!

השמן היחיד שנחקר ונמצא כמעכב את פעילות האנזימים שגורמים להיווצרות קמטים!

תחקיר בלעדי של ד"ר גיל יוסף שחר (M.D)

תחקיר זה ומסקנותיו עשויים לא רק לשדרג את עור הפנים שלכן בצורה משמעותית
אלא גם למנוע מכן לרכוש שמני מרולה שמתהדרים בתווית איכותית,
אך למעשה הינם שמנים מזוקקים נחותים.

מומלץ לקרוא עד הסוף.

לפני שנצלול פנימה, חשוב להבין כיצד נוצרים קמטים וכיצד שמן מרולה מסייע למנוע אותם?

בשכבה המרכזית של העור שלנו (דרמיס) יש שני מרכיבים בשם קולגן ואלסטין.

קולגן הינו סוג של סיב שבנוי מחלבון שנותן את התמיכה לעור ומקנה לו מוצקות.

סיבי הקולגן בנויים כמין מטריקס שמקנה קשיחות לעור, בדומה לקפיצים במזרן קפיצים.

אלסטין (elastin) גם הוא חלבון, שמקנה גמישות לעור. הוא החלבון שגורם לכך שהעור יחזור למצבו המקורי אחרי שלוחצים עליו.

בעור שלנו יש שני אנזימים הרלוונטים למוצקות של העור:

קולגנאז (collagenase) שמפרק את הקולגן ואלסטאז (elastase) שמפרק את האלסטין.

מסיבות שטרם ידועות למדע עד הסוף, הפעילות של אנזימים אלו גוברת עם השנים וכך העור שלנו מכיל פחות ופחות קולגן ואלסטין וכך למעשה נוצרים הקמטים שכולנו מכירים.

להלן תמונה שממחישה מה קורה לעור שלנו עם השנים:

מה אפשר לעשות כדי לעכב את התהליך הזה?

כאן שמן המרולה נכנס לתמונה.

במחקר שפורסם ב 2018 נמצא ששמן המרולה  האט את פעילות האנזים קולגנאז ב 99% ואת פעילות האנזים אלסטאז ב 88% [1].

אין אף שמן בעולם שהצליח להוכיח יכולות כאלה.

משמעות  האטת האנזימים הללו, היא שכמות הקולגן והאלסטין בעור תשמר ובכך לא יווצרו קמטים (או שקצב היווצרותם יהיה איטי הרבה יותר!)

אבל זה עוד לא הכל.

עור בריא וחיוני צריך גם לחות והידרציה, אחרת הוא מתקמט ומאבד מחיוניותו.

מחקרים רבים מצאו שעם השנים ותהליך ההזדקנות, העור שלנו מאבד לחות והופך לעור יבש וחסר חיוניות.

במחקר מ 2015 שמן המרולה נבדק על בני אדם.

ראשית החוקרים מציינים שהשמן לא גורם גירוי בעור (non-irritant).

המחקר מציין שיש לשמן מרולה גם אפקט משמעותי של הלחה (תוספת לחות) והידרציה כאשר הוא נמרח על עור יבש [2].

 

ומה האפקט שלו על נשים עם עור פנים רגיל או שומני?

כאשר שמן מרולה נמרח על עור פנים רגיל או שומני, נמצא שיש לו אפקט עורי חסימתי טבעי (Skin occlusion).

אפקט חסימתי משמעותו יצירת חסימה ייחודית על העור שמסייע למניעת אובדן לחות.

כלומר לנשים עם עור פנים לח דיו, השמן יסייע למנוע את ההידרדרות במצב ולמעשה יעכב את הזדקנות העור.

לסיכום הנושא,  נמצא שהשמן מביא תועלת לכל סוגי העור! מוסיף לחות לעור יבש ומשמר לחות לעור רגיל או שומני. 

לחסימה עורית שהיא טבעית ובריאה (ללא כימיקלים סינתטים), יש עוד הרבה מאוד יתרונות!

בסקירה מדעית על הנושא, נמצא שלחסימה עורית יש אפקט של יצירת DNA בעור! [3]

כלומר שכפול של תאים בתוך שכבת העור.

 

איזה תאים משתכפלים לנו בתוך שכבת העור?

בעור שלנו יש בין היתר תאים שנקראים בשם פיברובלאסטים.
אלו התאים שמייצרים את הקולגן והאלסטין! (מישהו הרי היה צריך לייצר אותם…)

כלומר, לאור המחקרים, שמן מרולה לא רק מעכב את הריסת הקולגן והאלסטין, אלא גם יביא להתרבות תאים שייצרו עוד קולגן ואלסטין! 

אותה סקירה מדעית מקיפה, מצאה שלאפקט חסימתי טבעי בעור, יש גם השפעה לטובה על פלורת החיידקים הטובים שיש לנו על העור (skin microbial flora) והשפעה על מגוון תהליכים בריאים נוספים שמתרחשים בעור. 

חשוב להדגיש: חסימה עורית טבעית מצד אחד מונעת איבוד לחות מהעור ושומרת על חיוניותו,  ומצד שני נמצאה כמשפרת את החדירות של חומרים לשכבות העמוקות של העור!
ואכן מחקרים מציינים שלשמן מרולה יש יכולת גבוהה להחדרת חומרים גם לשכבות העמוקות של העור! (נראה עוד רגע למה זה כל כך חשוב)

מחקר נוסף מ 2006 מצא ששמן מרולה משפר הידרציה, מחליק את עור הפנים (smoothness), ומפחית אדומימיות [8].
המחקר מציין שהספיגה של שמן מרולה בעור הינה מעולה ושהוא לא משאיר את העור עם תחושה שמנונית.

 

מה כל כך מיוחד בהרכב חומצות השומן של שמן המרולה?

החוקרים מציינים שפרופיל חומצות השומן בשמן המרולה, דומה מאוד להרכב חומצות השומן בעור שלנו.
הם מגדירים את שמן המרולה כתואם ביולוגית לעור האדם (biomimetic) [2].

אין עוד שמן זכה להגדרה הזו!
 

ב 2011 שמן מרולה נחקר ונמצא גם כבעל תכונות מתחלבות, כלומר למרות שהוא שמן, הוא יודע לחבר בין מולקולות מסיסות בשמן למולקולות מסיסות במים [4].
זו תכונה מיוחדת שאין לכל שמן. 

חומצות השומן שנמצאות בשמן מרולה בכמות רבה (וגם בעור שלנו!) נמצאו כמשפרות חדירות של מולקולות אחרות לשכבות העמוקות של העור [4]
  (skin permeation enhancing effect), כלומר כל נוגדי החמצון, הפוליפנולים והוויטמינים הרבים שיש בשמן מרולה, כולם יחדרו לשכבות העמוקות של העור, יזינו וירפאו אותו מבפנים. 

לחומצת שומן נוספת שיש בכמות מכובדת בשמן מרולה (linoleic and)
נמצאו תכונות אנטי דלקתיות לשמירת העור ובמיוחד אפקט שמעכב את פעילות החיידק שגורם לאקנה [4] (Propionibacterium acnes). 
 

אבל מה לגבי היציבות של שמן מרולה?

שאלה טובה!

ראשית חשוב להבין:
תוצאות מעבדה תקינות של יציבות השמן, הנעשות מייד לאחר הפקת השמן, עדיין לא מבטיחות לנו שהשמן שרכשנו חודשים רבים ולפעמים גם שנים לאחר הפקתו, עדיין נשאר יציב ובריא לשימוש.

לא פעם, עקב התנאים הלא היגיינים בעת היצור באפריקה, או במהלך שינוע השמן בין יבשות, או אחסון לא אופטימלי ועוד, השמן אמנם יציב לאחר הפקתו, אבל מספר חודשים לאחר מכן הוא כבר מחומצן.

שמן שהתחמצן לא רק שאינו מועיל, אלא מזיק.

במחקר מ 2008 נמצא ששמן מרולה, מיד לאחר הפקתו, הינו בעל יציבות גבוהה מאוד ומכיל כמות רבה של נוגדי חמצון [5,6]

העמידות שלו לחמצון גבוהה פי 7 בהשוואה לשמן זית ופי 16 לעומת שמן חמניות. [6,7].

חוקרים ממעבדות רבות בעולם הביעו פליאה לאור היציבות הגבוהה של השמן.
היציבות החמצונית יוצאת הדופן מיוחסת בעיקר להשפעה המשולבת של טוקופרולים ותרכובות פנוליות.

וכאן אנחנו מגיעים לנקודה הבאה ביחס לשמן מרולה.

שמן הוא אף פעם לא רק שמן!

בכל שמן (טבעי ושאינו עובר זיקוק) ישנם מרכיבים נוספים (Unsaponifiables).

מרכיבים אלו הם לא פעם הסוד האמיתי של השמן.
ושם נמצאים כל החומרים החשובים של השמן, נוגדי החמצון, וויטמינים, חומרים נוגדי דלקת ועוד.

שמן מרולה נמצא כשמן שמכיל את הכמות הרבה ביותר של מרכיבים אלו!

בעוד רוב השמנים מכילים בין 0.2-1.5% תרכובות כאלו, שמן מרולה הינו אחד השמנים הבודדים בעולם שמכילים 0.7-3.1%

כמות ויטמין E בשמן מרולה הינה מהגבוהות בעולם. 13.7 מ"ג/ 100 גרם שמן והוא מכיל את כל סוגי הטוקופרולים (הנגזרות של ויטמין E).

גם כמות הפיטוסטרולים שבו גבוהה מאוד – 287 מ"ג / 100 גרם שמן.

לצד פרופיל שומנים משובח ואידאלי, כמות התרכובות הפנוליות ונוגדי החמצון הרבים ומגוונים, הם כנראה היתרון היחסי המשמעותי של שמן מרולה, בהשוואה לכל שמן אחר.

סיכום ביניים.
להלן התכונות המיוחדות של שמן מרולה:

  • נמצא כאחד השמנים היציבים ביותר
  • מעכב את האנזימים אלסטאז וקולגנאז (ולכן מעכב היווצרות קמטים)
  • עשיר בנוגדי חמצון, וויטמינים ופוליפנולים
  • תואם ביולוגית לפרופיל חומצות השומן בעור שלנו
  • משפר לחות לעור יבש
  • מסייע במניעת איבוד לחות לעור רגיל/שומני
  • בזכות אפקט החסימה העורי הטבעי, מגביר פעילות של תאים פיברובלאסטים שמייצרים קולגן ואלסטין
  • מכיל חומצות שומן עם תכונות אנטי דלקתיות בעור ואנטי חיידקי אקנה, ולכן עשוי לסייע גם במצבי אקנה. 

אבל…

מסתבר שלא כל שמני המרולה נולדו שווים (זוכרים? מרצדס / סוסיתא…).

יש הבדלים מהותיים בין שמן מרולה של מרולה לאב (MarulaLab) לבין שאר שמני מרולה שנמכרים  בשווקים.

הבדל ראשון:  הגידול ישראלי!

שמן מרולה של מרולה לאב הינו השמן היחיד בעולם שגדל במטעים אורגניים מפוקחים ומופק במפעל חדשני ומתקדם בעל תקן אורגני, וללא מגע יד אדם.

ישראל היא המדינה היחידה מחוץ לאפריקה שמגדלת את עץ המרולה.
ברכישת שמן מרולה של מרולה לאב, אתם גם תומכים בחקלאות ישראלית.

אבל מעבר לצד החקלאי/גידולי
כל שאר שמני המרולה שמצויים בשווקי העולם, מופקים באפריקה בשיטות מסורתיות ולכן פעמים רבות השמן מופק בתנאים מאוד לא היגיינים (ניתן לצפות בגוגל).
בזמן הארוך מאוד שלוקח לתהליך  חילוץ הזרעים, שהוא ידני ונעשה בתנאים  מאוד לא היגיינים, השמן נחשף לחיידקים וזיהומים, וכולל זמני משלוחים ארוכים מאוד במשאיות ובאוניות משא עד להגעתו לאירופה, ארה"ב ושאר המדינות.

הבדל שני: שמן אורגני!

מטעי המרולה בישראל והמפעל נמצאים בפיקוח אורגני ישראלי ובינלאומי ואין שימוש בחומרי הדברה או כימיקלים רעילים אחרים, משלב הזרע, גידול העץ או במפעל.

שמן מרולה של מרולה לאב הינו היחיד בעולם עם תקן אורגני הן ישראלי והן מטעם משרד החקלאות של ארה"ב (USDA Organic)
ניתן  לעיין בתעודת התקן האורגני של מטעי  מרולה לאב כאן ובתעודת התקן האורגני של מפעל ייצור השמן כאן.
אין  עוד אף שמן מרולה בעולם שמציג תעודות על היותו אורגני משלב  הגידול ועד שלב בקבוק השמן שמגיע ללקוח.

 

הבדל שלישי: זמן הפקת השמן וטריות השמן!

מכיוון שפירות המרולה של מרולה לאב גדלים בישראל והשמן מופק בישראל ולמעשה כל תהליך הפקת השמן מא' ועד ת' נעשה בישראל,
הזמן שעובר מרגע  איסוף הפרי ועד הפקת השמן ואריזתו בבקבוקים ועד שהוא מגיע אליכם, הינו זמן קצר ביותר.
מדובר בשעות עד ימים ספורים מרגע איסוף הפרי עד הפקת השמן.

באפריקה, מהרגע שהפרי (והגרעין שבתוכו) נופל מהעץ לקרקע ועד שהשמן נארז ומשווק, כשבדרך הוא 'מחליף' 5 ידיים לפחות, עוברת בממוצע שנה וחצי, עד שהשמן מגיע לידייך.

כאשר אתן משתמשות בשמן מרולה של מרולה לאב,
אתן יכולות להיות בטוחות שכל השלבים, החל מהפקת השמן ועד שלב הבקבוק, היה מהיר ביותר, ולכן השמן שאתן מורחות הוא טרי יותר ולכן איכותי יותר!

מדגישים, כל תהליך גידול הפרי, הפקת השמן ובקבוקו, נעשה על ידי גוף אחד בלבד – מרולה לאב (MarulaLab).

הבדל רביעי: בדיקות איכות, מחקר ופיתוח.

מרולה לאב מבצעים כמות רבה מאוד של בדיקות ואנליזות לשמן שלהם.
אף יצרן של שמן מרולה אחר לא מציג אנליזות ובדיקות מעבדה ברזולוציה הזו.
מרולה לאב אינם עוד משווק שמייבא שמן מחו"ל, מדביק לו תווית ומוכר אותו.
הם המגדלים והיצרנים של השמן.
אבל לא רק.
הם למעשה הקימו את מרכז מרולה העולמי ומשתפים פעולה עם קרנות מחקר בארץ ובעולם לביצוע מחקרים למציאת תועלות רפואיות נוספות לשמן מרולה.

כל אלו הבדלים חשובים. חשובים מאוד.

אבל עוד לא הגענו להבדל החשוב מכל:

ההבדל החמישי והמשמעותי ביותר: שיטת ההפקה של השמן!

שיטת ההפקה הנפוצה באפריקה של שמן מרולה הינה כבישה קרה.
על פניו זה נשמע בסדר.
אך כאשר השמן מגיע חודשים רבים לאחר מכן לאירופה או ארה"ב,
עקב העובדה שבאפריקה הוא מופק בתנאים לא מבוקרים ולא היגיינים,
מועמס על גבי משאיות ולאחר מכן גם שוכב בבטן האוניה תקופות ממושכות,
היבואנים ויצרני הקוסמטיקה בעולם, הרוכשים את השמן הטבעי הגולמי המגיע מאפריקה, נאלצים לזקק את השמן, על מנת לקבל בחזרה חיי מדף ארוכים,
ולהיפטר מזיהומים ובקטריות שבינתיים התפתחו בשמן,
כשעל הדרך מתקבלת  אחידות בצבע (כמעט נטול צבע) וחסר ריח  (לשמן מרולה שלא זוקק, ריח אגוזי עדין אופייני למרולה).

כך שלמרות שעל רוב שמני מרולה כתוב כבישה קרה, מה שבפועל מגיע לצרכנים בבקבוקון, הוא שמן מכבישה קרה שעבר לאחר מכן זיקוק…

זיקוק גורם לאיבוד רוב רובם של הויטמינים והחומרים הפעילים והחשובים שיש באופן טבעי בשמן מרולה ולמעשה אתן מורחות שמן עם חומצות שומן וכמעט תו לא.

איך אנחנו יודעים ששאר שמני המרולה בעולם עוברים זיקוק?

בדקנו!
שלחנו לבדיקות מעבדה חיצוניות, שמן מרולה של מותג ישראלי (שמיובא מאירופה, לאחר שהפליג באוניה מאפריקה) וגם של מותג קוסמטיקה בינלאומי יוקרתי של שמן מרולה, שנמכר בכל העולם כמוצר פרמיום איכותי.
את שני מותגים אלו שלחנו למעבדה חיצונית יחד עם השמן של מרולה לאב.

בדיקת המעבדה בודקת את מגוון החומרים והתרכובות הצמחיות בשמן (פיטו-כימיקלים) כגון פוליפנולים (נוגדי חמצון ונוגדי דלקת עוצמתיים) ועוד.

בדיקה זו (GCMS) למעשה מאפשרת להוכיח האם שמן מסויים עבר זיקוק או שהוא מגיע בצורתו הטבעית עם כל מגוון המולקולות הצמחיות החשובות שיש בו במקור. 
כל נקודה בגרף מעידה על נוכחות של מולקולה צמחית (שאינה חומצת שומן). 
גובה הנקודה מעיד על ריכוז (כמות) אותה מולקולה צמחית.

גרף מלא, עם הרבה נקודות מעיד על שמן עשיר במולקולות צמחיות ושהוא אכן לא עבר זיקוק.
גרף שמכיל נקודות בודדות (פיקים בודדים) במקום מאות נקודות המחוברות בינהן, מעיד על שמן שעבר זיקוק ומכיל מעט מאוד מולקולות צמחיות.

להלן תוצאות הבדיקה: 

כפי שניתן לראות, גם המותג הישראלי (שאינו מרולה לאב) וגם המותג הבינלאומי היוקרתי, הינם שמנים מזוקקים!
וזאת למרות ששני המותגים הנ"ל מציינים על התווית שלהם, באותיות קידוש לבנה, שהשמן שלהם מופק בכבישה קרה ולא מציינים שהוא עבר זיקוק לאחר מכן!

ניתן לראות בגרפים, ששמן המרולה של מרולה לאב הינו היחיד מבין שלושת מותגים אלו, שמכיל מאות רבות של פיטו-כימיקלים שונים ובריכוזים משמעותית גבוהים הרבה יותר.

הבדיקה השניה שעשינו הייתה לכמות פוליפנולים.
ביצענו השוואה בין כמות הפוליפנולים בשמן המרולה של מרולה לאב בהשוואה למותג היוקרתי הבינלאומי.

להלן התוצאות:

התוצאות מדברות בעד עצמן.
כמות הפוליפונלים בשמן המרולה היתה גדולה ב 400% לעומת מותג שמן המרולה הבינלאומי.

כלומר, הבדיקות הוכיחו באופן חד משמעי, ששמני המרולה, של שני המותגים שנבדקו, הנחשבים ליוקרתיים מאוד, מצהירים על התווית שהם בכבישה קרה, הם למעשה שמנים שעברו זיקוק!

הבדיקה גם הוכיחה ששמן מרולה של מרולה לאב, לא עובר כל זיקוק.
באנליזת המעבדה של שמן מרולה של מרולה לאב ניתן לעיין כאן.

באנליזה זו רואים מספר תרכובות של פוליפנולים ופיטוסטרולים שזוהו בשמן. הוא מכיל עוד מאות תרכובות נוספות כפי שראינו בגרף של בדיקת מגוון פיטוכימיקלים.

איך מופק שמן מרולה של מרולה לאב?

שיטה חדשנית ומתקדמת להפקת שמן מזרעים הינה שיטה שנקראת בשם Supercritical Fluid Extraction (SFE).

בשיטה זו משתמשים ב CO2 בטמפ' של 2- מעלות צלזיוס, כדי להפיק את השמן מהזרע.

שיטה זו נחשבת לשיטה האיכותית והנקיה ביותר שקיימת להפקת שמן מזרעים והיא נחשבת מתקדמת וחדשנית.
 
הפקת שמן בשיטת SFE נעשית בטמפ' הנמוכה ביותר (
2- מעלות צלזיוס) בהשוואה לכבישה קרה (סביב 35 מעלות צלזיוס) ובטח בהשוואה לזיקוק ולכל שיטת הפקה אחרת.

שיטת הפקה זו, נחשבת לשיטה שמפיקה שמן תמציתי, איכותי נקי ויציב יותר מכל שיטת הפקה אחרת!

שמן שמופק בשיטה זו מכיל את אותם חומרים פעילים בדיוק כמו שהיה לשמן בצורתו הטבעית בתוך הזרע!
 

החיסרון היחידי של השיטה, הוא העלויות שלה.
שיטת הפקה זו יקרה הרבה יותר מכל שיטת הפקה אחרת.

ובדיוק בשיטה חדשנית זו מפיקה מרולה לאב את שמן המרולה שלה, כשהמטרה שלה היא הפקת שמן המרולה הטוב בעולם.

מרולה לאב, היא החברה היחידה בעולם שמפיקה שמן מרולה באמצעות שיטה זו  של CO2 בטמפ' של 2- מעלות צלזיוס.

שמן כזה שכל אשה תרגיש על עורה.

וזה אכן מה שהצלחנו לעשות.

בשמן שלנו לא צריך להאמין שהוא עובד.

מרגישים שהוא עובד!

כמה מילים אישיות מד"ר גיל יוסף שחר (M.D):

 

אני מתוודה שעד שפגשתי את זוהר ואורן, הבעלים של מרולה לאב, שהציגו בפני את שמן המרולה שלהם, לא הכרתי את השמן הזה כלל.
עד אותו היום חקרתי ולמדתי לעומק על עולם התזונה, מניעה וריפוי מחלות כרוניות בצורה טבעית, ניקוי רעלים מהגוף, וכו'.
בתחום הקוסמטיקה ומניעת היווצרות קמטים לא ממש התעסקתי.

לאחר הפגישה איתם התחלתי במחקר עצמאי בנושא.
קראתי במשך ימים רבים מחקרים שנעשו על שמן המרולה, על הרכבו, על ניסויים שנעשו איתו וכל פיסת מידע שמצאתי בנושא.
התברר לי שאכן מדובר בשמן נדיר בהרכבו, ביציבותו ובתועלת שנמצאה לו לעור הפנים.

לאחר קריאה בעיון של המחקרים שנעשו עליו, התברר לי שאכן הוא בעל יכולת נדירה לעכב את תהליך היווצרות הקמטים בפנים.

זוהר ואורן סיפרו על התנאים הנחותים בהם מופק שמן המרולה באפריקה ועל תהליך הזיקוק שעוברים רוב השמנים וזאת מבלי שזה יהיה מצויין בהגינות, על גבי התווית, (שבה מצוין רק כבישה קרה…).
הם גם הציגו בפני את הממצאים המטרידים, שנמצאו בבדיקות מעבדה של מותגים מפורסמים יוקרתיים ונחשבים.

החזון שלהם הוא לייצר את שמן המרולה הטוב בעולם, באיכות יציבה וקבועה כזו שלא מצריכה זיקוק, מגידול ישראלי אורגני, בתנאים של סחר הוגן ואקולוגי לסביבה.

שמעתי והחלטתי לבדוק בעצמי.
ביקשתי ביצוע נוסף של בדיקות מעבדה מתקדמות שהוכיחו לי מעל לכל ספק שזוהר ואורן צדקו.
מותגי מרולה אחרים שבדקנו, כולל אלו שנחשבים לאיכותיים במיוחד ונמכרים במחירים לא זולים בכלל, ומצהירים על התווית שהם בכבישה קרה, הם למעשה שמנים שאולי במקור הופקו בכבישה קרה, אך עברו זיקוק לאחר מכן…
מוכח בבדיקות מעבדה.

בנוסף ביקרתי במטעים, במרכז המחקר והפיתוח ובמפעל של מרולה לאב, שם הסבירו לי  על הטכנולוגיה החדשנית של הפקת השמן ע"י CO2  בטמפ' של מינוס 2 מעלות.

כשלמדתי על הפקת שמן בשיטה זו, התברר לי שזו אכן הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם להפקת שמנים מזרעים והיא מפיקה את מירב התרכובות הפעילות הייחודיות שיש בזרעי פרי המרולה.

לאחר התחקיר המעמיק שעשיתי, ולאחר שהתברר לי שבכל העולם אין להשיג שמן מרולה באיכות כזו, הצעתי את שמן המרולה הנ"ל למכירה לקהל לקוחותי והתוצאות המרגשות אכן לא איחרו להגיע.
תוך שבועות ספורים, נשים רבות דיווחו בהודיה על עור פנים חיוני יותר ותחושה מיוחדת של רכות.

לאחר למידה לעומק של כל נושא הפקת שמנים בכלל והפקת שמן מרולה בפרט, אין לי ספק ששמן מרולה זה, של מרולה לאב, הינו השמן מרולה האיכותי ביותר שניתן להשיג בעולם.
הוא לא רק היחיד בעל תו תקן אורגני, אלא היחיד שמופק בטכנולוגיה המתקדמת והאיכותית ביותר (באמצעות CO2  בטמפ' של 2- מעלות) וכך שומר על כל החומרים הפעילים החשובים בשמן (שהם העיקר!)
הוא ליגה בפני עצמו. ללא תחרות.

שלכם,

ד"ר גיל יוסף שחר (M.D)

בריאות. טבע. מדע.

אז כמה עולה שמן המרולה האיכותי ביותר שניתן להשיג בעולם?

בקבוקון אחד עולה בסך הכל  245 ₪.

ומדובר ב 100% שמן מרולה אורגני,
שהופק בצורה האיכותית ביותר והוכח שאינו מזוקק!

בקבוקון של 30 מ"ל מספיק לכחודש עד חודש וחצי.

השמן כל כך עוצמתי שמספיק 2-3 טיפות  למריחה על כל הפנים!

אבל

יש לכם הזדמנות לרכוש זאת במחיר מוזל!

ברכישת שלושה בקבוקונים, המחיר לבקבוקון יורד ל-

225 ₪ לבקבוק !

וקיבלתם גם משלוח חינם עם שליח עד הבית!

כלומר ברכישת שלושה בקבוקונים, חסכתם 90 ₪ !

לקוחות מספרות:

רינה
קרא עוד
"אני בת 72, עור שדורש הזנה טובה. החלטתי לנסות את שמן המרולה כסרום בבוקר לתוספת אנטיאוקסידנטים לעור. מהר מאד עברתי להשתמש בו גם כתחליף לקרם הזנה בלילה. המרקם השומני שלו נספג מאד מהר בעור ויש תחושה של הזנה טובה לעור. על אף זאת העור לא נשאר שומני . אני מרגישה שיפור מסוים במרקם של עור הפנים ובאפקט של מילוי קמטוטים קטנים. אחרי הבקבוק הראשון - אני ממשיכה לרכוש אותו באופן קבוע מתוך ידיעה שהוא גם טוב ואפקטיבי וגם בריא הרבה יותר ממוצרי טיפוח שהשתמשתי בהם בעבר."
מירי
קרא עוד
"אני משתמשת בשמן המרולה פעמיים ביום. השמן נספג במהירות ובאמת 2-3 טיפות מספיקות לכל הפנים . העור נראה מטופל יפה ומרגיש בריא."
דנית
קרא עוד
"כל המוצרים שלכם נפלאים גם השמן מרולה מדהים. שווה כל שקל. אני שמה אותו ומרגישה שהעור שלי לא מתעייף ומאוד חיוני, אני בת 49"
ורד
קרא עוד
"ואוו ואווו מזמינה פעם שנייה ממליצה בחוםם!! הוא מעולה לפנים מחליק את העור, העור נראה קורן בריא וחיוני. הכי טוב שהיה לי עד היום!!!"
הקודם
הבא

מקורות:

  1. Shoko T, Maharaj VJ, Naidoo D, Tselanyane M, Nthambeleni R, Khorombi E, Apostolides Z. Anti-aging potential of extracts from Sclerocarya birrea (A. Rich.) Hochst and its chemical profiling by UPLC-Q-TOF-MS. BMC Complement Altern Med. 2018 Feb 7;18(1):54.
  2. Komane B, Vermaak I, Summers B, Viljoen A. Safety and efficacy of Sclerocarya birrea (A.Rich.) Hochst (Marula) oil: A clinical perspective. J Ethnopharmacol. 2015 Dec 24;176:327-35.
  3. Zhai H, Maibach HI. Effects of skin occlusion on percutaneous absorption: an overview. Skin Pharmacol Appl Skin Physiol. 2001 Jan-Feb;14(1):1-10. 
  4. Vermaak, G.P.P. Kamatou, B. Komane-Mofokeng, A.M. Viljoen, K. Beckett, African seed oils of commercial importance — Cosmetic applications, South African Journal of Botany, Volume 77, Issue 4, 2011, Pages 920-933.
  5. Mariod, A.A., Matthäus, B., & Hussein, I.H. 2008. Antioxidant properties of methanolic extracts from different parts of Sclerocarya birrea. International Journal of Food Science and Technology. 43:921-926
  6. Hore,D., 2004. Formulation of cosmetic skin lotions using Adansonia digitata and Sclerocarya birrea oil from Zimbabwe. University of Zimbabwe, Harare.
  7. Burger, A.E.C., De Villiers, J.B.M., Du Plessis, L.M., 1987. Composition of the kernel oil and protein of the marula seed. South African Journal of Science 83, 733–735.
  8. Gruenwald, J., 2006. Anti-aging nutraceuticals. Food Science and Technology 20, 50–51

© המרכז לרפואת הרמב"ם - ד"ר גיל יוסף שחר (M.D) 2024

קניון אסף סנטר, קומה 1. המרכז הרפואי שמיר, באר יעקב. [email protected]

דף זה אינו מיועד להשתנות וייתכן והתוצאות אינן מייצגות או עשויות להיות מדויקות – מידע זה אינו מהווה ייעוץ רפואי ואין להסתמך עליו ככזה.

12/03/23 21:00

היום הפתוח! היום הפתוח! היום הפתוח!

בלימודי רפואה תזונתית עם ד"ר גיל יוסף שחר (M.D)