מתכון להכנת חלב שקדים ביתי

ד"ר גיל יוסף שחר (M.D)

חלב שקדים 

מרכיבים:
½ כוס שקדים
1 כוס מים מסוננים
2 תמרים מזן מג'הול או 4 מזן ברהי
קורט מלח הימלאיה – כדי להדגיש את הטעמים
אופציונלי – ¼ כפית תמצית וניל טהור ולא תמצית בטעם וניל
(או ס"מ 1 של מקל וניל אמיתי)

*אם תחליטו להכפיל כמויות שימרו על יחסים זהים.


אופן ההכנה:

  1. משרים חצי כוס שקדים למשך לילה. לאחר ההשריה החצי כוס תהפוך לכמעט כוס שלמה.
  2. מסננים היטב ורוחצים מתחת לברז במים זורמים בתוך מסננת צפופה.
  3. מכניסים את השקדים לבלנדר חזק יחד עם 2 כוסות מים, תמרים וקורט מלח, מערבבים בערך דקה (בבלנדר עוצמתי מאוד זה יקח פחות).
  4. מעבירים את המשקה דרך שקית בד רב שימושית לתוך קערה (שקית בד – ניתן להשיג בכל חנות טבע או און ליין ברשת).
  5. לאחר הסינון מוזגים לבקבוק זכוכית (נשמר במקרר כ- 3-4 ימים. בכלי ואקום מזכוכית יחזיק 7-10 ימים).

    *המלצה – לאחר שסיננתם את החלב דרך שקית הבד וכעת הוא בתוך הקערה תחזירו אותו לבלנדר הנקי ורק אז מזגו אותו לבקבוק, פִּיית המזיגה שיש בבלנדר מקלה על המעבר של החלב לבקבוק.

דגשים:

  • במתכון הזה היחס בין המים לשקדים הוא 1:2. 
  • בכל המתכונים שתמצאו ברשת היחס הוא 1:3 כך בוודאות תצא לכם כמות גדולה יותר של חלב אך דלילה יותר, ביחס של 1:2 מתקבל חלב עשיר יותר ומזין יותר.
  • תתחילו עם חצי כוס שקדים מושרים למינימום 8 שעות. 
  • השקד גם הוא מתנהג כמו משפחת הזרעים והערכים התזונתיים הקיימים בו הופכים זמינים יותר לאחר ההשריה.
  • לא להכין חלב שקדים משקדים שנקנו קלופים (לא ברור באיזה תהליך הסירו את הקליפה) וודאי שלא להכין חלב שקדים מקמח שקדים. המשקה המזין באמת יתקבל משקדים טבעיים ומושרים.
    לרוויה!

אהבתם את המאמר?