כאשר אני בבית אני כמעט ולא שותה מים.
חבל לפספס את ההזדמנות לקבל עוד נוגדי חימצון, ללא כל מאמץ.
ואני לא מדבר על הכנת מיצים ירוקים או מיצי ירקות כאלו ואחרים.
אני בעד, אבל זו פעולה שדורשת השקעת זמן ולרוב האנשים, בעולם הלחוץ והמהיר שלנו, אין את הזמן להתעסק בהכנת מיצים טבעיים כל היום (ואחרי זה לשטוף את מכונת המיצים…).
אני מדבר על משהו הרבה הרבה יותר פשוט.
כאשר אני בבית ומרגיש צמא, אני לא שותה מים.
אני שותה חליטות. חמות או פושרות (טמפ' החדר).
אני ממלא קנקן (מזכוכית) במים ומוסיף להם עלים כלשהם או תיון צמחים כלשהו.
מהקנקן הזה אני שותה במהלך כל היום כולו.
כל יום אני משתדל להכין קנקן אחר. יום אחד אני שם בקנקן עלים של היבסקוס, למחרת אני שם עלים של מרווה, למחרת עלים של נענע, שורש ג'ינג'ר, מנטה וכו'.
כך, במקום לקבל רק מים, אני מקבל הרבה מאוד חומרים פעילים, נוגדי חימצון ונוגדי סרטן שיש בצמחים אלו.
אפשר לחלוט את העלים או התיון במעט מים רותחים במשך 5-10 דקות ואז להוסיף לקנקן מים בטמפ' החדר. אפשר גם לשים את העלים או התיון בתוך הקנקן של המים ללא חליטה.
גם אז, יש הפרשה של חומרים אל תוך המים והצבע של המים שמשתנה מעיד על כך.
חליטה במים רותחים מביאה ככל הנראה למיצוי חומרים פעילים בכמות רבה יותר, אבל גם השרייה של העלים נותנת לנו ערך מוסף לא מבוטל.
אם אין לכם עלים, אתם יכולים לקחת תיון של קמומיל, של לואיזה, של תה ירוק, או כל תיון של צמח מרפא כזה או אחר ופשוט לזרוק אותו לקנקן של מים. תיון אחד מספיק לקנקן שלם.
מהקנקן הזה תשתו כל היום. יש מעלה כאמור בחליטה של התיון או הצמחים במים רותחים לכמה דקות ואז להוסיף את המים הלא מורתחים.
גם כאשר אתם יוצאים מהבית, תוכלו למלא בקבוק אישי או תרמוס אישי בחליטה שלכם ולקחת אותה איתכם לכל מקום.
חשוב לגוון וכל יום להכין קנקן אחר, ברוטציה. כך גם תקבלו מגוון גדול יותר של נוגדי חימצון וחומרים בעלי פעילות רפואית טובה וגם תימנעו מסכנת עודף של חומר פעיל אחד.
להכין כזה קנקן לוקח ממש כמה שניות. זה רק לזכור לעשות זאת. גם אם אתם חולטים את העלים או התיון, מדובר בפעולה קצרה. שימו את התיון במים רותחים ולאחר כמה דקות גשו שוב אל המטבח ומלאו את הקנקן עד סופו במים רגילים.
בכל חנות טבע תמצאו עשרות סוגים של עלים לחליטה ועשרות סוגי תיונים כאלו ואחרים. תגוונו.
בעולם מזוהם, עמוס ולחוץ כמו שלנו, אנחנו זקוקים לתוספת של כח עזר בדמות חליטות של צמחי מרפא.
חבל להכניס לגוף רק מים, כאשר אפשר לקבל באותה ההזדמנות עשרות ואולי מאות חומרים בעלי פעילות ביולוגית שמטיבה עם גופנו.
שואלים אותי לא פעם, כמה מים לשתות.
אין תשובה אחת שמתאימה לכולם. התשובה לכמה מים את/ה צריכים לשתות תלויה בהרבה מאוד פרמטרים, כגון משקל גופכם, הטמפ' בה אתה שוהים כל היום, הפעילות שאתם מבצעים במהלך היום, כמה הזעתם, האם אתם נמצאים במזגן (שמייבש מאוד), מה אכלתם היום, כמה אכלתם היום, האם יש תוספת מלח למזון שלכם ועוד.
לא דומה אדם שיומו מורכב מליטר שייק ירוק, קערת סלט גדול, מרק ירקות עשיר, צלחת ברוקולי מאודה, הרבה פירות וחופן אגוזים ושקדים לאדם שרוב תזונתו מורכבת מלחם, בשר, ציפס ומאפים.
ככלל, אם אתם מרגישים צמא רב, זה בין היתר סימן שאתם לא אוכלים מספיק פירות וירקות.
המקור הכי טוב לקבל את הנוזלים שהגוף שלכם זקוק להם, הוא פירות וירקות. במיוחד אם הם אורגניים.
הפירות והירקות הם פילטר טבעי ואיכותי למי התהום. לא תמיד ולא ב 100% (כפי שראינו בארסן שנשאב אל האורז), אבל כנראה הרבה יותר טוב מכל פילטר אחר שקיים.
וכמובן, שהם מגיעים עם מאות ואלפי ויטמינים, נוגדי חימצון ושלל מולקולות בעלות תכונות נוגדות סרטן, נוגדות דלקת ועוד ועוד.
אבל כאשר אתם בכל זאת צמאים. או מייד לאחר שקמתם בבוקר, במקום לשתות מים, שתו חליטה, חמה, קרה, לא משנה. העיקר שיהיה לזה ערך מוסף.
כמובן שאין להמתיק את הקנקן. לא עם סוכר ולא עם שום ממתיק אחר.
גם אם אתם לא רגילים לשתות תה/ חליטה ללא סוכר, תתחילו לעשות זאת.
תוך כ 3-4 שבועות חיישני הטעם בלשון מתרגלים ולא תרגישו צורך בהמתקה.
דגש חשוב!
השתדלו להימנע משתיה של חליטת הצמחים, הקרה או החמה, לאחר האוכל.
ראשית, שתיה של כל משקה שהוא, מדללת את אנזימי העיכול וחומצת הקיבה ומפריעה לעיכול המזון בקיבה. שנית, חלק מהצמחים מכילים גם חומרים שמקטינים את ספיגת המינרלים מהמעיים ולכן כדאי תמיד לשתות את החליטות על קיבה ריקה/לפני האוכל, ולא אחרי האוכל.
זו גם אחת הסיבות מדוע אני ממליץ לגוון בסוגי החליטות ולא לשתות רק חליטה מסוג אחד כל יום.
באיזה מים להשתמש? מי ברז/פילטר/אוסמוזה הפוכה/מים מזוקקים/מים מינרלים ועוד ועוד אפשרויות?
זה נושא מורכב ואין לו תשובה פשוטה. התייחסנו לנושא הבעייתי במים המינרלים במאמר הזה.
וגם לשיטות אחרות לטיהור מים.
לא משנה איזה מים אתם שותים – העשירו אותם בצמחים.
זה יעשה להם ולכם רק טוב.
שלכם,
גיל יוסף שחר MD