ביצת הפלא

שיטה יעילה להגדלת כמות הויטמינים בפירות והירקות שתאכלו

ד"ר גיל יוסף שחר (M.D)
ביצת הפלא לשמירה על ויטמינים בירקות ובפירות במקרר שלנו

פירות וירקות פולטים גז אתן (אתילן). נוסחתו הכימית היא C2H4.
גז זה נפלט באופן טבעי מפירות וירקות והוא מעודד הבשלה של פירות וירקות, הנבטה של זרעים, פתיחה של פרחים והתפתחות ונשירה של עלים.


הגז משמש גם בחקלאות המודרנית, כדי לזרז באופן מלאכותי הבשלה של פירות שנקטפו בעודן בוסר.


חשיפה של פירות וירקות לריכוזים גבוהים של הגז לזמן ממושך, מביאה להאצת ההבשלה ובהמשך לריקבון. פירות וירקות שהחל בהם תהליך ריקבון מאבדים את תכולת הויטמינים שלהם במהירות רבה.


פירות וירקות הנשמרים בשקית נילון אטומה או במקרר (שגם הוא אטום) חשופים לריכוז גבוה של גז האתן וכך מאבדים במהירות את הערכים התזונתיים שלהם.

חשוב לציין – קור מאט תהליכים כימיים. לכן, למרות שהמקרר הינו מקום סגור שבו ריכוז האתן גבוה בהשוואה לריכוז בחדר, עדיף לשמור את הפירות והירקות במקרר, מכיוון שמאזן השיקולים מראה שהאפקט המאט של הקור על תהליך ההבשלה והרקבון הינו גדול יותר מאשר האצת ההבשלה והרקבון עקב החשיפה לריכוז אתילן גבוה.
לאחרונה, פותח מוצר המאט את תהליך הרקבון של הפירות והירקות עוד יותר, גם במקרר.

המוצר הינו ביצת הפלא – הביצה המכילה שקית ובה אפר וולקני בעל שטח פנים גדול מאוד.
על המצע הזה הטמיעו אשלגן פרמנגנאט KMnO4 (חומר המורכב מאשלגן, מנגן וחמצן).
חומר זה סופח את גז האתילן (החומר הנ"ל נמצא גם במערכות לטיהור מי שתיה) וכך מקטין את ריכוזו במקרר.
שטח הפנים הגדול של האפר הוולקני (זאוליט טבעי) מאפשר ספיחה יעילה של הגז.
השקית בה נמצא הזאוליט אטומה למים אך חדירה לגז האתן.
את הביצה יש להניח במגירת הפירות והירקות (ביצה בכל מגירה). את תכולת הביצה, השקית עם החומר הסופח, יש להחליף כל 3 חודשים.


יש לשמור את הפירות והירקות במקרר ללא השקיות כמובן.

בדקנו את המוצר בעצמנו במשך מספר חודשים ואכן הפירות והירקות החזיקו מעמד זמן רב מהרגיל.
אם קודם לכן, מלפפונים שעמדו שבוע במקרר נראו כבר ישנים, מקומטים וחסרי חיות, הרי לאחר התחלת השימוש בביצה, הם מחזיקים מעמד, יפים ומלאי חיות זמן רב משמעותית בהשוואה למצב ללא ביצת הפלא. מלפפונים שנראים ישנים, למעשה התחילו את תהליך הריקבון והם מכילים משמעותית כמות נמוכה יותר של ויטמינים ונוגדי חמצון (והם גם טעימים פחות).

ככל שנאכל פירות וירקות עשירים יותר בויטמינים ונוגדי חמצון, אנו מקטינים את הסיכון שלנו לחלות בסרטן, מחלות לב, אלצהיימר, פרקינסון ועוד.

ירקות שלא התחילו את תהליך הריקבון שלהם, לא רק מכילים כמות נוגדי חמצון גדולה יותר, הם גם טעימים יותר. כך גדל הסיכוי שתאכלו סלט גדול יותר.

האטת תהליך הריקבון, תתרום לא רק לבריאותכם בעקבות שמירת הערכים התזונתיים של הירקות שלכם, אלא גם עשויה לחסוך לכם כסף. סביר להניח שכמות הפירות והירקות שתאלצו לזרוק, תקטן משמעותית.
זה יתרון לא רק לכיס שלכם, אלא גם לכדור הארץ שיהנה מכמות פסולת קטנה יותר.

מכירים אביזר או מוצר נוסף היכול לתרום לבריאות או למנוע מחלות? כתבו לנו על כך בתגובות ונשקול להוסיפו לאתר לטובת הציבור.

שלכם,

גיל יוסף שחר MD

אהבתם את המאמר?

שתפו אותי
גרסה להדפסה

מתנה שכולה

בריאות

המדריך הדיגיטלי "72 הכללים לתזונה מיטבית" מאת ד"ר גיל יוסף שחר (M.D) ישלח תוך דקות ישירות לתיבת המייל שלכם 

מאמרים מומלצים

מייל עם קישור להורדת החוברת נשלח אליכם כעת.

קריאה מהנה!

מי לא אוהב לקבל מתנות?

כבר ביקרתם בחנות שלנו?

12/03/23 21:00

היום הפתוח! היום הפתוח! היום הפתוח!

בלימודי רפואה תזונתית עם ד"ר גיל יוסף שחר (M.D)